Final Sınavları Hakkında

12 Oca

2020-2021 Güz Yarıyılı Final sınavları 11 - 24 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınav takvimlerinizi ve Sınav yönteminizi öğrenmek için lütfen bölüm web sayfanızdaki Final Sınav Programı''nı inceleyiniz.

Final sınavlarınız üç yöntem ile gerçekleştirilecektir (Mülakat, Ödev/Proje veya Çoktan seçmeli online sınav).

1. Mülakat:Mülakat yöntemiyle sınav olacaksanız; UZEM altyapısında üzerinize tanımlı olan ve haftalık dersler için hali hazırda kullandığınız sanal sınıfları kullanmanız gerekmektedir. Sanal sınıfların isimlerinde yer alan gün ve saat ibarelerini dikkate almayınız. Bölüm web sayfanızda ilan edilen Final Sınav Programı''nıza göre Sanal Sınıfı kullanarak sınavınızı gerçekleştirebileceksiniz. Sisteme giriş yapmak için tıklayınız...

2. Ödev/Proje:Ödev/Proje yöntemiyle sınav olacaksanız;http://akademik.duzce.edu.tr/ adreslerinden ilgili hocanızın ismini ve soyismini yazarak "arama" tuşuna basınız ve hocamızın akademik web alanına bağlantı sağlayınız. Hocamızın akademik web alanından "Ders Materyalleri"ne tıklayarak ilgili dersin "Ödev/Proje"sini almalısınız. Daha sonra, hocamızın akademik web alanından "Ödev Gönder"e tıklayarak sınavınızı yüklemelisiniz.
  • Sınav yükleme işlemi, sadece belirlenen gün ve saat aralığında yapılabilecektir.
  1. Çoktan seçmeli online sınav:Çoktan seçmeli online sınav yöntemiyle sınav olacaksanız;https://sinav.duzce.edu.tr/ adresinden Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi (obs.duzce.edu.tr) kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Bölüm web sayfanızda ilan edilen Final Sınav Programı''nıza göre belirlenen gün ve saatte sınavınız ilgili alanda tanımlı olacaktır.
  • Vize sınavlarından farklı olarak, güncellenen Online Sınav Sistemi''mizde sınav esnasında "geçilen soruya geri dönememe" özelliği eklenmiştir. Sınavınızda bu özelliğin aktif olup olmadığını Bölüm web sayfanızda ilan edilen Final Sınav Programı''nızda yer almaktadır.

Online Sınav öncesi yükümlülükler

• Her sınav, verilen süre içerisinde ara verilmeksizin tamamlanmalıdır. Bu nedenle sınav oturumu öncesinde bilgisayar şarjının bitmesi, internet bağlantısının kopması vb. olası durumlar için öğrenci gereken önlemleri almalıdır.
  • Sınav öncesinde sınav sistemi dışında tüm uygulamalar kapatılmalıdır. Ayrıca kopya işlemine maruz kalınmaması için, arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan diğer uygulamaların da kapatıldığından emin olunmalıdır.

Sınav kuralları

• Sınavları tek başına, herhangi bir kaynak ya da kişi/kişilerden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.
  • Sınavınıza bir başkasını sokamaz ya da bir başkasının yerine sınava giremezsiniz
  • Sınav sorularının kopyalanması, çeşitli sosyal medya vb. dijital ortamlarda  paylaşılması etik ihlaline girmektedir. Suç teşkil eder.
  • Sınav kurallarına uymayan öğrencilerin sınavı iptal edilir ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem başlatılır